Goedkoop geld lenen online in 3 stappen!


Geld Lenen Online heeft een handig stappenplan gemaakt waarmee je makkelijk de goedkoopste lening online kan vinden.

Goedkoop geld lenen online in 3 stappen - handen

De offertes van aanbieders hebben namelijk nogal wat verschillen. Je vindt de goedkoopste lening online in 3 stappen:

  1. Vergelijk leningaanbieders
  2. Gratis offertes aanvragen online
  3. Kies de goedkoopste lening
 
TIP: Vraag bij meerdere aanbieders een lening aan om beter te kunnen vergelijken!
 
 

Welke aanbieders van leningen zijn er online?

Saldodipje

Bij Saldodipje kan je al een lening aanvragen vanaf €100. Het maximum geldbedrag wat je kan lenen is €2500. Bij Saldodipje wordt er geen BKR toetsing gedaan en kan je ook geld lenen met een uitkering.

De hele aanvraag kan je online regelen. Zodra je aanvraag is goedgekeurd krijg je het geld doorgaans binnen 24 uur op je rekening gestort.

Dit zijn dus alleen minileningen (microkrediet) en je moet minimaal 20 jaar oud zijn. Een kleine lening kan je hier snel online aanvragen zonder offerte. Hier heb je dus niet te maken met administratief gedoe.

Een lening afsluiten moet wel met garantstelling. Wanneer je dit zelf niet kan of wilt, kan je het ook via Saldodipje zelf regelen.

Santander

Bij Santander kan je een lening aanvragen vanaf €1500. Na goedkeuring heb je het geld binnen 2 werkdagen op je rekening. Let wel op: bij Santander wordt er een BKR toetsing gedaan.

Zij bieden een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet aan. Ook doen zij aan leningen oversluiten. Dan nemen zij je bestaande lening over. Dit is kosteloos. 
In 3 korte stappen kan je je aanvraag indienen.

Daarnaast worden zij door hun klanten beoordeeld met een 8. Je kan ook heel makkelijk persoonlijk contact krijgen, als je daar behoefte aan hebt. Zij zijn dan ook één van de grootste financiële instellingen ter wereld.

KredietSpotter

Bij KredietSpotter kan je een lening aanvragen vanaf €1500 en moet je minimaal 18 jaar zijn. De offerte kan je gratis aanvragen en ontvang je dezelfde dag nog. 

KredietSpotter werkt samen met meerdere banken waar ze vervolgens de voordeligste optie voor je kiezen. Bijvoorbeeld de banken: Nationale Nederlanden, Defam (100% dochter van ABN AMRO), Qander, Ribank, BNP Paribas en Santander. 

Naast een Persoonlijke Lening en Doorlopend Krediet kan je er ook een autolening of verbouwingslening aanvragen. Ze hebben een klantbeoordeling van 8,0! 

Let op: Bij KredietSpotter wordt er een BKR-toetsing gedaan.

Veilig geld lenen online - zonder loonstrook

Veilig geld lenen online

Sommige mensen vragen zich af: “is het wel veilig om online geld te lenen?” Dit is natuurlijk geen rare vraag. Als je dat nog nooit hebt gedaan is het wel begrijpelijk dat je er een beetje voorzichtig mee bent. 

Je wilt dat dit op een eerlijke en veilige manier gaat. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid 2 organisaties aangewezen die er voor moeten zorgen dat dit veilig en verantwoord gebeurd.

 

Verantwoordelijk geld lenen online

Naast dat iemand goedkoop geld wilt lenen online, is het ook voorstelbaar dat iemand nadenkt over of het verantwoordelijk is of niet. 

Online geld lenen zou bijvoorbeeld niet verantwoordelijk kunnen zijn wanneer je heel veel openstaande schulden hebt die je nooit hebt terugbetaald. Het is niet de bedoeling dat je op een onverantwoordelijke manier geld gaat lenen. 

De Nederlandse overheid heeft een organisatie aangewezen die hier toezicht op houdt. Dit is het BKR. Zij proberen te voorkomen dat er fraude wordt gepleegd bij het afsluiten van een krediet. 

Zij streven er ook naar om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt bij geld lenen. Met hun activiteiten helpen ze om er voor te zorgen dat geld lenen op een gezonde en verantwoordelijke manier gebeurd.

AFM logo: Autoriteit Financiële Markten

Financiële toezichthouder: AFM

 

AFM staat voor “Autoriteit Financiële Markten”. De AFM houdt toezicht op de financiële markten en beschermt op deze manier de consument. In het geval van een lening beschermen zij dus de degene die geld leent. 

Daarnaast  houden ze in de gaten of de kredietverstrekker op een duidelijke en eerlijke manier werkt. Als de kredietverstrekker dit niet doet, kunnen zij een fikse boete krijgen. 

Op de website van de AFM kun je ook lezen wie er recentelijk een boete heeft gekregen. Kredietverstrekkers die dus niet eerlijk handelen worden direct afgestraft. 

Als je wilt weten wat de AFM precies doet, kun je hieronder een kort filmpje bekijken waar dit duidelijk wordt uitgelegd.

Financiële toezichthouder: BKR


BKR staat voor “Bureau Krediet Registratie.” Zij geven aan dat Nederlandse banken wettelijk verplicht zijn om elke lening aan te melden bij het BKR. 

Wanneer iemand geld wilt lenen bij een Nederlandse bank (zoals de ABN Amro) gebruiken de banken de BKR toetsing om een schatting te maken van hoe iemand er financieel voor staat. 

De banken gebruiken de BKR toetsing om in te schatten of het verantwoordelijk is om geld te lenen. Indien je geen negatieve BKR registratie hebt kan je gewoon geld lenen. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt, wordt dat lastiger. 

Dan kan je niet zomaar terecht bij de grote bekende Nederlandse banken om geld te lenen. Het is wel begrijpelijk dat dit getoetst wordt omdat zij toezicht moeten houden op dat geld op een verantwoordelijke manier wordt geleend.

BKR-logo geld lenen online 431x173

Goedkoop geld lenen online zonder loonstrook

Het zou kunnen dat je net tijdelijk werkloos bent geworden en je hebt toch even snel geld nodig. Misschien kom je geld tekort bij het betalen van je telefoonrekening of misschien heb je wat extra geld nodig tijdens de kerstdagen. Het kan zijn dat je op dat moment even geen loonstrook hebt. 

Stel je denkt dan: waar kan ik goedkoop geld lenen zonder loonstrook? Dit is alsnog mogelijk, maar wel met bepaalde voorwaarden. Voor het lenen van geld in deze situatie heb je een paar dingen nodig. Dit zijn:

  • Woonadres in Nederland
  • Geldig legitimatiebewijs

Soms is het ook zo dat je je maandelijkse inkomsten en uitgaven moet opgeven. Houd er wel rekening mee dat het maximum bedrag wat je kan lenen over het algemeen een stuk lager is. 

Als je bijvoorbeeld goedkoop geld wilt lenen voor een auto is het verstandig om al je papieren klaar te hebben staan. Op deze manier wordt het geld veel sneller op je rekening gestort.

Kifid

Kifid staat voor: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Bij Kifid kun je terecht als je een klacht hebt over een financieel product of financiële dienst. Dit kan gaan om een lening, maar ook om bijvoorbeeld een verzekering of hypotheek.

Het Kifid is in het leven geroepen om de consument te helpen. Wanneer je als consument bijvoorbeeld een klacht hebt over een geldlening die je hebt afgesloten, kan het Kifid je helpen om een oplossing te vinden.

Als je er snel achter wilt komen of je klacht in behandeling genomen kan worden, kan je de sneltest doen. Als je klacht in behandeling genomen kan worden, schakelt Kifid hun Geschillencommissie in.

Zij bemiddelen tussen jou en de financiële dienstverlener. Wanneer je een lening online afsluit, gaat het dus om de aanbieder van de lening (ook wel: kredietverstrekker).

Stel, je denkt aan: geld lenen online. Het is fijn om te weten dat het Kifid je kan helpen wanneer je een klacht hebt over een lening die je online hebt aangevraagd en afgesloten.

Wijzer in Geldzaken logo geld lenen online thumbnail 300x300

Wijzer in Geldzaken

Wijzer in Geldzaken is een initiatief om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Het is een initiatief van het ministerie van Financiën, wat bedoeld is om als wegwijzer te dienen naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken.

Ze werken sinds 2008 samen met verschillende partners uit de financiële sector, de wetenschap en de overheid. Maar, ook met partners uit onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties.

Volgens Wijzer in Geldzaken bestaat verantwoord financieel gedrag uit de volgende 3 dimensies: management van geld, financieel plannen en bewust beslissingen nemen ten aanzien van financiële producten.

Geld lenen online is een voorbeeld van een financieel product. Wijzer in Geldzaken heeft ook een handige Checklist Zakgeld gemaakt voor het geven van zakgeld aan je kinderen.

Kinderen die leren omgaan met geld hebben daar de rest van hun leven plezier van. Verantwoord financieel gedrag wordt op deze manier makkelijker aangeleerd.