disclaimer-geld-lenen-kost-geld

Autolening - In 4 stappen geld lenen voor een auto zonder BKR

Autolening - In 4 stappen geld lenen voor auto zonder BKR​ - vrouw op motorkap

Autolening nodig? We helpen je graag verder. Goedkoop een autofinanciering afsluiten doe je in 4 stappen online. 

Vraag eerst gratis een offerte aan bij meerdere aanbieders. Vergelijk daarna de aanbieders. Vervolgens kies je de lening die het beste bij jouw situatie past. Ten slotte, staat het geld meestal binnen 2 dagen op je rekening.

Regel je autolening in 4 stappen:

1

Kies
aanbieder(s)

2

Bereken
autofinanciering

3

Lening
aanvragen

4

Geld
ontvangen

In 4 stappen een autolening

 1. Bekijk hieronder de aanbieders van autoleningen die we vergelijken. Kies eerst één of meerdere aanbieders waarvan je denkt dat ze goed bij je passen. Indien je nog extra informatie wilt, kan je dit verder op hun eigen website vinden.
 2. Ga daarna naar hun website om je autofinanciering te berekenen. Dit doe je door het leenbedrag en het aantal termijnen in te vullen. Daarmee zie je meteen de belangrijkste informatie voor je autolening op een rijtje staan.
 3. Vraag vervolgens gratis een offerte aan via de website. Wanneer je deze ontvangt van de aanbieders kan je echt goed vergelijken. Zo kan je namelijk ook rustig op je gemakje eerst de kleine lettertjes lezen.
 4. Wanneer je de juiste aanbieder hebt gekozen voor jouw autofinanciering teken je de offerte. Ten slotte, kan je deze uploaden om later het geld op je rekening gestort te krijgen.

 

Autolening: alle voordelen

 • Het aankoopbedrag van de auto hoef je niet eerst bij elkaar te sparen, maar kan direct betaald worden. Daardoor kun je snel de weg op met een nieuwe auto.
 • De lening wordt in één keer op je rekening gestort. Dus je kan de auto ook in één keer betalen.
 • Je bepaalt zelf waar je de auto koopt. Dus je bent niet beperkt tot autodealers. 
 • Auto is meteen écht van jou. Daarentegen, is dat bij een leaseauto niet het geval.
 • Looptijd staat vast. Indien je dit afstemt met de levensduur van je auto, weet je zeker dat je later niet betaald voor een auto waar je niet in rijdt.
 • Maandbedrag staat vast. Zoals gezegd, bestaat dit uit rente en aflossing.
 • Rente staat vast. Zo weet je zeker dat de maandlasten gelijk blijven.
 • Vervroegd aflossen is bij de meeste aanbieders kosteloos
 • Je bouwt intussen schadevrije jaren op. Anderzijds, geldt dat niet altijd bij een leaseauto.  
 • Onbeperkt kilometers. Bij een lease ben je namelijk meestal gebonden aan een jaarlijks kilometerlimiet.
 • Geen slottermijn die je moet betalen. Dus heel de auto is afbetaald wanneer het laatste termijn voorbij is. 
 • Aanbetaling is niet vereist. Dus je hebt geen spaargeld nodig. 

Autolening: vergelijk aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van autofinancieringen in Nederland. We vergelijken eerst 3 populaire kredietverstrekkers. Zo heb je goed de verschillen in kaart. Daarmee kun je beter beslissen wat het beste bij jouw situatie en wensen past.

Santander

Santander biedt al autoleningen aan vanaf €1500. De aanvraag doe je kosteloos via de website in 3 stappen. Vervolgens staat het geld binnen 48 uur op je bankrekening.

Daardoor kun je meteen je nieuwe of tweedehands auto aanschaffen. Houdt er rekening mee dat je aanvraag hiervoor wel eerst goedgekeurd moet worden.

Het contract krijg je door middel van e-mail en kan je immers ook digitaal afhandelen. Upload eerst de documenten en wacht daarna op goedkeuring. Vervolgens krijg je het geld binnen 2 dagen op je rekening gestort.

De type autolening is bovendien een Persoonlijke Lening. Anders gezegd, dat betekent dat je het totaalbedrag in één keer op je rekening gestort krijgt.

Ten slotte, is Santander één van de grootste financiële instellingen ter wereld. Zij staan bijvoorbeeld bekend om het online proces wat erg snel en makkelijk gaat.

Let op: bij Santander wordt een BKR toetsing gedaan. Ook is een loonstrook verplicht.

Tabel 1: Vijf verschillende autoleningen bij Santander vanaf 1.500 euro.

Geldshop

Geldshop biedt autoleningen aan vanaf €5000. De aanvraag doe je volledig online binnen 5 minuten. Wanneer je dit op werkdagen doet, krijg je al binnen een paar uur wat te horen. Bij goedkeuring wordt de autolening daarna binnen 24 uur overgemaakt naar je rekening.

Geldshop is een kredietbemiddelaar. Anders gezegd, dat houdt in dat zij advies geven en helpen met het vinden van een geschikte lening. Bovendien kunnen zij vanwege hun relaties met verschillende banken vaak een lage rente bieden.

Het aanvragen van de offerte is ook weer gratis. Bovendien geeft Geldshop ook gratis deskundig advies bij je aanvraag. Daarnaast verstrekken zij een autolening in de vorm van een Persoonlijke Lening. Je krijgt het totaalbedrag dus in één keer op je bankrekening gestort.

Let op: Geldshop doet een BKR check. Met een negatieve BKR registratie wordt je aanvraag dus afgewezen.

Tabel 2: Vijf verschillende autoleningen bij Geldshop vanaf 5.000 euro.

Frisia Financieringen

Frisia Financieringen biedt autofinancieringen aan vanaf €10.000. Ook hier sluit je de lening online af. Bij goedkeuring van je aanvraag, staat het geld meestal binnen 2 werkdagen op je bankrekening. Mits, je minimaal 21 jaar oud bent.

Frisia Financieringen is ook kredietbemiddelaar die samenwerkt met 6 verschillende banken. De banken waar zij mee samenwerken zijn: Nationale Nederlanden, Defam (ABN AMRO), Interbank, Qander, Ribank en DNV.

De offerteaanvraag is bovendien helemaal gratis. Daarnaast hebben we het hier over de type lening: Persoonlijke Lening. Een ander voordeel is dat je boetevrij kan aflossen.

Let op: Frisia Financieringen controleert bij je aanvraag je BKR registratie. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt, wordt je aanvraag van de autolening afgewezen.

Tabel 3: Drie verschillende autoleningen bij Frisia Financieringen vanaf 10.000 euro.

*Bij het berekenen van de looptijd van de lening worden er eerst een paar aannames gedaan:

 • De autolening wordt meteen in 1 keer opgenomen.
 • Naast de autolening komt er geen extra lening bij.
 • De maandbedragen worden niet te vroeg en niet te laat betaald.
 • De rente veranderd niet.

**Het jaarlijks kostenpercentage is een prijsweergave voor het krediet. Hierin komen alle kosten van de autolening tot uitdrukking.

Let op: de rente en JKP dateren van 4 juni 2019. De actuele rente en JKP kan anders zijn en is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Aan deze tabel kun je geen rechten ontlenen.

Autolening - In 4 stappen geld lenen voor auto zonder BKR​ - familie in cabrio

Autolening: vergelijk 4 type leningen

 1. Persoonlijke lening
 2. Doorlopend krediet
 3. Private lease
 4. Financial lease (ook wel: huurkoop)

Wanneer je autofinancieringen vergelijkt, merk je al gauw dat er verschillende soorten zijn. Dit maakt het misschien verwarrend om de juiste autolening voor jouw situatie te kiezen. Aan de ene kant, heeft elk type zijn voordelen. Aan de andere kant, heeft ook elk type zijn eigen nadelen. Voordat je bepaalt wat het beste bij jou past, is het goed om hier van op de hoogte te zijn.

1. Autolening: Persoonlijke Lening

Een belangrijk kenmerk van een autolening via een Persoonlijke Lening is dat je het geld in één keer op je bankrekening gestort krijgt. Anders gezegd, dit is het totale geldbedrag wat je leent met de autofinanciering. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een occasion of andere tweedehands auto wilt kopen via Marktplaats of Autoscout24.

Met dat geld op je rekening kan je later in principe je auto kopen waar je maar wilt. Daarom hoeft het dan niet per se van een autodealer of ander bedrijf te zijn. Toch is het wel belangrijk dat je van te voren goed weet hoeveel geld je nodig hebt om je auto te kopen.

Het is namelijk een eenmalige lening. Vandaar dat het niet mogelijk is om even snel wat extra krediet op te nemen, wanneer je een deel hebt ingelost. Anderzijds, is dat bij een Doorlopend Krediet wel mogelijk.

Als laatste, is een ander belangrijk verschil dat het een vaste looptijd heeft. Hierdoor weet je van te voren precies wanneer je de autolening hebt terugbetaald.

2. Autolening: Doorlopend Krediet

Een autofinanciering via een Doorlopend Krediet heeft een aantal verschillen vergeleken met een Persoonlijke Lening. Kortom, sommige belangrijke onderdelen van de autolening zijn variabel in plaats van vastgelegd in het contract.

Het is namelijk zo dat je bij een Doorlopend Krediet een zogeheten ‘kredietlimiet’ afspreekt. Anders gezegd, houdt dat in dat je een bedrag afspreekt wat je maximaal kunt lenen. Echter, ben je niet verplicht om dit hele bedrag te lenen, tenzij je dat wilt.

Voordelen autolening via Doorlopend Krediet

Een voordeel is dat je ingeloste bedragen van de autolening weer opnieuw kunt lenen, indien je daar behoefte aan hebt.

In principe kun je geld opnemen wanneer je wilt en ook hoeveel je wilt. Mits, het totaalbedrag van de uitstaande lening niet het afgesproken kredietlimiet overschrijdt.

Daar staat tegenover dat de betaalde rente en JKP kunnen veranderen. Anders zou je in theorie, 10 jaar lang, dezelfde rente kunnen betalen. Dat zou niet helemaal eerlijk zijn, omdat er in 10 jaar veel kan veranderen binnen de markt. Vandaar dat je ook geen vaste looptijd afspreekt. 

Wanneer je al het geleende geld hebt terugbetaald, kan je er namelijk voor kiezen om het kredietlimiet “beschikbaar” te houden voor een noodsituatie. Terwijl je er in de tussentijd geen gebruik van maakt. Ten slotte, kan je de lening uitbetaald krijgen in één keer of in delen.

Samengevat, kan het volgende veranderen tijdens de looptijd van een autolening:

 • Leenbedrag
 • Maandtermijn
 • Looptijd
 • Rente
 • JKP
Autolening - In 4 stappen geld lenen voor auto zonder BKR - stel in auto

Autolening: Private Lease of Financial Lease?

Er zijn 2 leasevormen beschikbaar als autolening. In de eerste plaats, namelijk de Private Lease. En in de tweede plaats, de Financial Lease (ook wel: huurkoop). Het belangrijkste verschil is dat je bij een Private Lease nooit écht eigenaar van de auto wordt en bij een Financial Lease daarentegen wel.

3. Private Lease

Bij een Private Lease blijft de autodealer (of leasemaatschappij) altijd juridisch eigenaar van de auto. Ook nadat je je laatste aflossingstermijn hebt betaald. Wanneer je contract is afgelopen lever je de auto weer in. Dan kan je later weer een andere Private Lease nemen, indien je daar behoefte aan hebt.

4. Financial Lease

Bij een Financial Lease wordt je juridisch eigenaar van de auto wanneer ja alle betaaltermijnen ingelost hebt. Dus nadat je de héle lening hebt terugbetaald, wordt de auto van jou. Daardoor kan de leasemaatschappij de auto terugvorderen, wanneer je de lening niet meer kan terugbetalen.

Dit brengt daarom bepaalde risico’s met zich mee. Indien je in geldproblemen komt, kan de auto namelijk in beslag genomen worden. Dan ben je alle eerdere betaalde termijnen kwijt.

 

Autolening: leasen of lening afsluiten?

Om het makkelijk te maken, heb je 2 opties: leasen of lening afsluiten. Ieder van de 2 opties hebben op zichzelf ook weer 2 opties. Het is goed om eerst de voordelen en nadelen te vergelijken. Zo kan je beter beslissen welke type autolening het beste bij jou wensen en behoeften past.

Nadelen auto leasen (Private Lease & Financial Lease)

 • Je bent beperkt tot keuze van auto’s van autodealers en leasemaatschappijen.
 • Meestal is een aanbetaling vereist.
 • Je wordt óf nooit eigenaar van de auto, óf nadat je de hele lening hebt terugbetaald.
 • In veel gevallen heb je te maken met een slottermijn die betaald moet worden.
 • Bij de meeste Private Lease opties kan je intussen geen (of beperkt) schadevrije jaren opbouwen.
 • Jaarlijks kilometerlimiet wat je niet mag overschrijden bij Private Lease.
Autolening - In 4 stappen geld lenen voor auto zonder BKR - online aanvragen

Autofinanciering nodig? Leen verantwoord

Een autolening aanvragen gebeurt vaker dan je in de eerste plaats zou denken. Vooral bij nieuwe auto’s in het bijzonder, gebeurt het regelmatig. Want het gaat immers om een best groot geldbedrag wat je in één keer moet betalen.

Wanneer je een auto koopt via een lening kan je, aan de ene kant, al binnen een week in een nieuwe auto rijden. Daarom kan het verleidelijk zijn om je droomauto zo snel mogelijk te kopen. 

Ga eerst altijd goed bij jezelf na of het financieel verantwoord is om een autofinanciering af te sluitenEen autolening betekent namelijk wel dat je gedurende de hele looptijd de lening maandelijks moet terugbetalen.

 Indien je niet zeker weet of je je dat kan veroorloven, is het verstandig om hier eerst advies over te vragen.

Auto kopen zonder lening?

Aan de andere kant, kan je ook eerst het totaalbedrag bij elkaar sparen. Het voordeel hiervan is dat je onder andere geen rente hoeft te betalen.

Het nadeel is echter dat je misschien wel een paar jaar moet wachten tot je genoeg geld bij elkaar hebt gespaard. Samengevat, ligt het allemaal dus maar net aan je persoonlijke voorkeuren, situatie en wensen.

Sluit Menu