disclaimer-geld-lenen-kost-geld

Direct geld op je rekening?

Direct geld op je rekening, of geld lenen binnen 24 uur? Tegenwoordig regel je dit direct online, gewoon vanuit huis. 

Hieronder leggen we uit hoe je online geld kan lenen binnen 24 uur en hoe je dit geld direct op je rekening krijgt.

DIRECT AANVRAGEN

Direct geld lenen op je rekening, waar kan ik terecht?

We leggen hieronder uit hoe je er voor zorgt dat je direct geld op je rekening ontvangt. Vervolgens leggen we uit hoe je geld kan lenen binnen 24 uur

Nu is de vraag eerst natuurlijk: “waar kan ik geld lenen om dit direct op mijn rekening gestort te krijgen?” 

Er zijn niet veel aanbieders in Nederland die beloven het geld binnen 24 uur op je rekening te storten, maar ze zijn er wel. Lees verder om de 2 grootste aanbieders van Nederland te vergelijken.

Saldodipje

Saldodipje is een grote aanbieder in Nederland waar je geld kan lenen binnen 24 uur. Hier kan je een lening aanvragen vanaf €100 tot een maximum van €1500 zonder BKR-toetsing.

Je kunt er snel een minilening aanvragen zonder offerte. Saldodipje is vooral actief in Nederland en helpt veel mensen met een snelle lening. Hier gebeurd een aanvraag binnen 5 minuten en krijg je direct geld op je rekening.

Zij specialiseren zich in geld lenen binnen 24 uur en hebben hier al jarenlang ervaring mee. De online reviews zijn erg positief en er wordt vooral goed gesproken over de goede service.

Bij Saldodipje is een garantstelling ook verplicht en kan je het ook eventueel via hun regelen. Zij kunnen garant voor je staan via Global Guarantee, waardoor je alsnog geld kan lenen binnen 24 uur.

Ferratum

Ferratum is op dit moment de grootste aanbieder in Nederland die direct geld op je rekening stort. Geld lenen kan vanaf €100 tot een maximum van €1500 zonder BKR toetsing.

Een aanvraag doe je binnen 5 minuten en het geld staat binnen 24 uur op je rekening. Ferratum is een internationale aanbieder van minileningen en snelle leningen.

Zij zijn zelfs Europees marktleider op het gebied van minileningen. Bovendien hebben zij wereldwijd al meer dan 2 miljoen aanvragen voor een lening verwerkt, waarbij mensen direct geld wilde lenen.

Ook zijn zij al meer dan 10 jaar werkzaam in Nederland om mensen te helpen met een lening binnen 24 uur. De online reviews zijn ook erg positief.

Garantiestelling is bij hun verplicht, maar als je geen garantiestelling kan krijgen is dat geen probleem. Je kan dat gewoon via hun regelen, zij kunnen namelijk garant voor je staan.

Direct geld op je rekening, hoe doe je dit?

Direct geld gestort krijgen op je rekening wanneer je geld leent, kan tegenwoordig op een vrij makkelijke en simpele manier. 

Er zijn namelijk kredietverstrekkers die zich volledig richten op leningen die je direct aanvraagt, waarbij er direct geld op je rekening staat. 

Dit zijn kredietverstrekkers die geld lenen online simpeler willen maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is: internet.

Direct geld op je rekening - idee

Door de komst van het internet worden heel veel dingen een stuk makkelijker. Dat komt omdat je veel dingen gewoon online doet. 

Denk bijvoorbeeld aan een familielid die aan de andere kant van de wereld woont, waar je online gratis mee kan communiceren. 

Met bijvoorbeeld een simpel e-mailtje, chatten via Facebook of bellen via Whatsapp. Doordat je dit online doet, kan dit op een goedkope en snelle manier.

 

Direct geld op je rekening, volledig online

Het is dus makkelijk om online informatie te communiceren. Dit is ook precies de reden waarom geld lenen online makkelijk kan. 

Direct geld op je rekening regel je snel omdat je alle benodigde informatie online communiceert. 

Wanneer je online geld wilt lenen en direct geld op je rekening wilt, heeft de aanbieder bepaalde informatie nodig. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande vragen:

 • Hoeveel geld wil je lenen online?
 • Hoeveel geld kan je online maximaal lenen?
 • In hoeveel termijnen wil je het geleende geld terugbetalen?
 • Op welke rekening wil je je geld direct gestort hebben?
 • Op welke naam staat de rekening waar je je geld direct op gestort wilt hebben?
Direct geld lenen op je rekening - vrouw tekent contract

“Wanneer de online aanvraag voor de geld lening is goedgekeurd, krijg je direct geld op je rekening gestort.”

Deze vragen kunnen natuurlijk makkelijk beantwoord worden. Gelukkig hoef je niet meer ergens naar een kantoor toe, om een formuliertje in te vullen. 

Door de komst van het internet handel je dit direct online af. Daarom kan je online vrij snel en makkelijk een lening aanvragen. Direct geld op je rekening gestort krijgen is simpelweg onderdeel van dit proces.

Wanneer je de aanvraag voor je geld lening online doet, moet je alleen nog even wachten totdat de kredietverstrekker dit goedkeurt. Zodra de aanbieder de online aanvraag voor de geld lening goedkeurt, storten zij direct geld op je rekening. 

Het geld van je lening kan direct op je rekening staan, omdat de betaling wordt gedaan door middel van internetbankieren. 

Dat betekent zelfs dat wanneer de kredietverstrekker het geld direct overmaakt van een rekening van dezelfde bank als jij, je dit geld direct binnen 1 minuut kan ontvangen op je rekening.

Binnen 1 minuut geld op je rekening gestort

Je ziet dan ook dat aanbieders van leningen op hun website communiceren: ‘Direct geld op je rekening.’ Het is begrijpelijk dat je als lezer in de eerste instantie sceptisch reageert wanneer je dit leest. Omdat je jezelf dan afvraagt: ‘Direct geld op je rekening? Hoe kan dat?’

In de wereld van vandaag waarbij alles online gebeurt, is het dus zeker mogelijk. Het is belangrijk om te begrijpen dat er bij een financiële transactie tussen 2 rekeningen van dezelfde bank, altijd sprake is van: direct geld op je rekening. 

Als je jezelf verplaatst in de schoenen van de bank, is het eigenlijk ook wel logisch. We gebruiken het volgende scenario als voorbeeld.

Voorbeeld: direct geld op je rekening binnen 1 minuut

Piet opent een bankrekening bij Bank A. Op de rekening bij Bank A stort Piet €1000. Klaas heeft ook een rekening bij Bank A, maar op zijn rekening staat geen geld. Klaas vraagt aan Piet of hij €100 kan lenen.

Piet vindt dat goed en maakt direct €100 over naar de rekening van Klaas. Uiteindelijk heeft Piet €900 op zijn rekening over. Klaas heeft direct geld op zijn rekening omdat de €100 van Piet direct op zijn rekening staat.

Direct €100 op je rekening

Het geld op de rekening van Piet en Klaas beheert Bank A. Bank A beheert in de eerste instantie €1000 van Piet en €0 van Klaas. 

Dus bij elkaar beheert Bank A €1000 op de rekeningen die zij verstrekken aan Piet en Klaas. Vervolgens maakt Piet direct geld over naar de rekening van Klaas. 

Klaas ontvangt direct geld op zijn rekening. Dit betekent dat Bank A in totaal €900 + €100 beheert van hun beide, na de transactie. Dat is nog steeds €1000 in totaal, wat op de rekening van Bank A staat. 

Bank A maakt het niet uit dat Piet direct €100 overmaakt van zijn bankrekening naar de rekening van Klaas. Uiteindelijk zijn allebei de rekeningen in het beheer van Bank A en veranderd er in principe niks voor de bank. 

Als je het bekijkt vanuit het perspectief van Bank A verschuift er alleen wat geld van het ene potje, naar het andere potje. 

Direct geld op je rekening - zandloper

“Dit betekent dat je direct geld op je rekening ontvangt binnen 1 minuut.” 

Dit maakt de bank niet uit, omdat het geld uiteindelijk nog steeds op de rekening van Bank A staat. Het maakt dan ook niet uit of je dit geld direct overmaakt op een doordeweekse dag of in het weekend. 

Als je het geld direct op de rekening stort op een zaterdag of zondag, zal het geld nog steeds direct op je rekening staan.

Dat is precies de reden waarom je direct geld op je rekening krijgt, wanneer iemand geld overmaakt van een rekening die van dezelfde bank is als je eigen bankrekening. 

Dit betekent dat je direct geld op je rekening ontvangt binnen 1 minuut. Het betekent zelfs dat je direct geld op je rekening ontvangt binnen een paar seconden. 

Als je snel internet hebt, kan je dit controleren binnen een paar seconden. Wanneer je binnen een paar seconden op je internetbankieren kijkt, zal je het geld direct op je rekening zien. Je kan inloggen bij je internetbankieren via de app of via de browser.

Geld lenen binnen 24 uur, kan dat?

Nu je begrijpt hoe het kan dat er direct geld op je rekening staat, zal je waarschijnlijk ook makkelijker begrijpen hoe je geld kan lenen binnen 24 uur. 

Wanneer je direct geld overmaakt van de ene rekening naar de andere rekening, is het de vraag: hoe snel verwerkt de bank de betaling?

Zoals je kon zien in het voorbeeld hierboven, kan dit binnen 1 minuut of zelfs een paar seconden. Op voorwaarde dat de rekeningen bij dezelfde bank lopen. 

Wanneer je het geld direct overmaakt van een rekening die een andere bank beheert, duurt het iets langer. Dan vraag je jezelf nu misschien af: “kan ik geld lenen binnen 24 uur?” Het antwoord is: ja, dat kan zeker!

Direct geld lenen op je rekening - hond in de auto

Het zou kunnen dat je je een keer in een noodgeval bevindt, waarbij je geld wilt lenen binnen 24 uur. 

Bijvoorbeeld, wanneer je wasmachine plotseling stuk gaat en je hebt per se binnen 24 uur een nieuwe nodig. Wasmachines zijn niet al te goedkoop, dus het kan zijn dat je daar dan niet genoeg geld voor hebt in je noodpotje. In zo een geval is het handig dat je geld kan lenen binnen 24 uur.

 

Geld lenen binnen 24 uur in 3 stappen

Dat betekent dat je de volgende stappen doorloopt:

 1. Online een aanvraag indienen voor een lening binnen 24 uur.
 2. De goedkeuring op je aanvraag binnen 24 uur ontvangen, voor het geld wat je wilt lenen.
 3. Geld op je rekening, binnen 24 uur.

Omdat je dit hele proces online afhandelt, kan je geld lenen binnen 24 uur. Het indienen van je aanvraag doe je volledig online en is dan ook een automatisch proces. 

Het gedeelte waarbij de kredietverstrekker je aanvraag goedkeurt, doen zij gelukkig ook volledig online. Daardoor bespaar je erg veel tijd. De laatste stap, waarbij zij geld op je rekening storten is ook belangrijk. 

Dit wordt namelijk ook volledig online gedaan, binnen 24 uur.

We leggen hieronder uit hoe het mogelijk is dat je geld kan lenen binnen 24 uur. Ook al maakt de kredietverstrekker het geld over van een rekening van een andere bank. 

Het is namelijk zo dat wanneer je geld overmaakt op een werkdag voor 15.00 uur, dat dit geld dezelfde dag op de rekening van de ontvanger staat. Let hierbij op dat het tijdstip erg belangrijk is. 

Direct geld op je rekening, dezelfde dag nog gestort

Het tijdstip verschilt ook per bank. Bij de ABN Amro zeggen ze bijvoorbeeld dat alle betalingen die je voor 15.30 uur overmaakt, nog dezelfde dag op de rekening van de ontvanger staan. Dit betekent dat het geld direct op je rekening staat, binnen 8,5 uur.

De bank verwerkt betalingen in zogenoemde ‘batches’. Zodra je geld overmaakt naar een andere rekening, komt dit eerst in 1 grote batch terecht. De bank van de verzender van het geld zet de batch klaar. 

De bank stuurt deze batch vervolgens in 1 keer naar een externe partij. De externe partij kijkt naar welke bank het geld heen moet. 

Zij voegen vervolgens de betaling samen met andere betalingen toe die naar dezelfde bank moeten. 

Deze sturen zij allemaal in 1 keer naar de ontvangende bank. Zodra dit bij de ontvangende bank verwerkt wordt, staat het geld op de rekening.

Geld lenen binnen 24 uur - klok in huis

“Al het geld dat op werkdagen voor 15.00 uur wordt overgemaakt, wordt dezelfde dag nog op je rekening gestort.” 

Een goede vraag hierbij is: “wanneer worden de batches met betalingen verstuurd?” Dit verschilt per bank, maar bijna alle banken doen dit 1 keer per uur. 

Er zijn zelfs banken die zeggen dat ze dit 1 keer per half uur doen. Een volgende belangrijke vraag is dan: “worden de betalingen 24 uur per dag en 7 dagen in de week, verwerkt?” Nee, dat is helaas niet zo. 

Binnen welk tijdsbestek de betalingen worden verwerkt, verschilt ook weer per bank. Over het algemeen kun je aanhouden dat de bank dit op werkdagen tussen 07.30 uur en 15.00 uur doet. Dit betekent dat al het geld dat op werkdagen voor 15.00 uur wordt overgemaakt, binnen 24 uur op je rekening gestort wordt.

Stel je wilt geld lenen binnen 24 uur, dan kan dat dus gewoon geregeld worden. Sterker nog, als je geld leent en het wordt voor 15.00 uur overgemaakt, beloofd de bank dat het binnen 9 uur op je rekening staat. 

Dat komt omdat ze zeggen dat het geld dan dezelfde dag nog op je rekening staat. Dit betekent dat het voor 12.00 uur in de nacht op je rekening staat en dat is uiterlijk 9 uur vanaf 15.00 uur.

Dezelfde dag geld je rekening 

Samengevat: wanneer je geld wilt lenen en de kredietverstrekker maakt het geld voor 15.00 over naar je rekening, staat dit geld dezelfde dag nog op jouw eigen rekening. In veel gevallen heb je dan binnen een paar uur geld op je rekening.

Nou is het ook zo dat er geen betalingen worden verwerkt om 23.00 uur in de avond. Dit is altijd binnen kantooruren. 

Dus het geld staat vaak ook nog eens sneller dan 24 uur op je rekening. Als je geld leent en het geld wordt meegenomen in 1 van de batches die in de ochtend verwerkt worden, staat het geld er zelfs vaak voor de middag al op je rekening. En dan heb je binnen 24 uur al geld op je rekening.  

Dit is natuurlijk ideaal wanneer je dezelfde dag geld nodig hebt. Dus als je geld wilt lenen binnen 24 uur, is het zeker mogelijk.

Geld lenen binnen 24 uur - klok

“Dit betekent dat dit binnen 1,5 uur wordt gestort op de rekening van de ontvanger.” 

Vaak wordt het geld zelfs sneller dan binnen 24 uur op je rekening gestort. Wanneer er geld in de ochtend wordt gestort, staat het geld sowieso dezelfde dag nog op je bankrekening. Dat komt door de verwerkingstijd van de batches met betalingen bij de banken.

Banken hebben ook de optie om betalingen te verwerken door middel van een zogeheten: ”spoedbetaling.” 

Dit betekent dat wanneer je geld overmaakt naar een rekening van een andere bank, dat dit binnen 1,5 uur wordt gestort op de rekening van ontvanger. Het is wel zo dat je dit soort spoedbetalingen alleen op werkdagen kan doen, dus van maandag tot en met vrijdag. 

Binnen 1,5 uur geld op je rekening 

Nog een andere voorwaarde is dat de betaling voor 16.00 uur gedaan moet worden. Ook zitten hier wat extra kosten aan vast. 

Dat is op zich wel logisch omdat de banken voor dit geld extra werk leveren en het niet met de normale batches verwerken.

Stel je voor dat je geld wilt lenen binnen 24 uur en dat je dit geld in de ochtend overmaakt. 

Als dit geld bijvoorbeeld om 10.00 uur wordt overgemaakt, staat dit nog dezelfde dag voor 23.59 uur op je rekening. 

We gebruiken het volgende voorbeeld.

Voorbeeld: geld lenen binnen 24 uur

Stel je voor dat je er op een vrijdagochtend achter komt dat je wasmachine stuk is. Nu besluit je: “ik wil geld lenen binnen 24 uur.”

Met dit geld wil je namelijk zo snel mogelijk een nieuwe wasmachine kopen. Misschien woon je thuis wel met 3 kinderen en wil je binnen 24 uur weer al hun kleding kunnen wassen.

Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat dit dagenlang gaat duren.

“Ik wil geld lenen binnen 24 uur”

Nadat je wasmachine stuk is gegaan ga je meteen op internet op zoek naar de mogelijkheden om geld te lenen binnen 24 uur. 

Je denkt: “ik wil per direct €500 lenen en het geld binnen 24 uur op mijn rekening.” Je vergelijkt een aantal lening aanbieders en komt er achter dat het wel degelijk mogelijk is om direct geld op je rekening te ontvangen. 

Daar staat wel tegenover dat je rente moet betalen over het geldbedrag wat je leent. Dat is niet gek, omdat geld lenen altijd geld kost. 

Nadat je een goedkope lening aanbieder hebt gevonden vul je online hun formulier in, rond 11.00 uur. 

 

Binnen 5 minuten een lening aanvragen

Hier worden vragen gesteld zoals:

 • Welk geldbedrag wil je online lenen?
 • Op welke bankrekening wil je je geld per direct ontvangen?
 • Waar wil je het geleende geld voor gebruiken (ook wel: leendoel)?

Dit formulier vul je volledig online in. Dat kan terwijl je achter je laptop of computer zit, of gewoon via je tablet of smartphone. De aanvraag van de lening doe je binnen 5 minuten online. 

De lening aanbieder ontvangt per direct jouw aanvraag omdat dit via internet wordt verstuurd. De kredietverstrekker bekijkt jouw aanvraag en keurt het goed. 

Inmiddels is het 12.00 uur en de aanbieder staat klaar om het geld wat je wilt lenen direct op je rekening te storten.

Direct geld op je rekening - succes

“Het geld wat je wilde lenen heb je direct op je rekening gestort gekregen.” 

Zij verwerken jouw lening en zetten de transactie van €500 klaar. De betaling wordt vervolgens door middel van een batch verstuurd naar de externe partij die in 1 keer alle betalingen verwerkt. 

Zij versturen rond 13.00 uur alle betalingen door naar de bank waar je je rekening hebt. Jouw bank verwerkt de betalingen en stort het geld wat je hebt geleend direct op je rekening.

Rond 13.30 uur log je in bij je internetbankieren en ziet dat je €500 op je rekening gestort hebt gekregen. Je bedenkt je dat je er een paar uur daarvoor nog achter kwam dat je wasmachine stuk was gegaan.

Per direct €500 lenen  

Inmiddels is het middag en heb je het geld wat je wilde lenen direct op je rekening gestort gekregen. Met dit geld koop je vervolgens een wasmachine. Ook dit kan je volledig online doen.

Zij bieden de service aan dat als je voor 15.00 uur iets koopt, dat je het dezelfde dag nog geleverd krijgt. Rond 21.00 uur in de avond wordt je wasmachine geleverd. Je wilde geld lenen binnen 24 uur en wilde het geld direct op je rekening. 

Dit is gelukt, want je hebt dezelfde dag nog geld ontvangen. In de avond heb je weer een nieuwe wasmachine en kun je gerust de kleding van je kinderen wassen. Zo makkelijk is dat gegaan!

Sluit Menu