disclaimer-geld-lenen-kost-geld

Geld lenen met BKR?

Geld lenen met BKR - 3 lachende vriendinnen

Geld lenen met BKR? Dat kan nu online geregeld worden binnen een paar minuten. We vertellen alles wat je moet weten.

Samengevat, geven we antwoord op de volgende vragen:

Als je meteen geld wilt lenen, kan dat ook.

Nu geld lenen met BKR

Geld lenen met BKR, waar kan dat?

Ferratum

Ferratum is de bekendste aanbieder waar je geld kan lenen met BKR, in Nederland. Bij Ferratum vraag je binnen een paar minuten een lening aan.

Geld lenen met BKR kan al vanaf €100. Het maximum leenbedrag is €1500. Daarom noem je dit ook een “minilening”.

Het geld staat gelukkig snel op je rekening. Bij goedkeuring heb je het geld vaak al binnen 24 uur. Dat is handig wanneer je met spoed geld nodig hebt.

Let er op dat je een garantstelling nodig hebt om te kunnen lenen met BKR. Dat om het risico te verlagen voor Ferratum. Als je dat niet zelf kunt regelen is dat geen probleem.

Je kunt namelijk ook een garantstelling via Ferratum regelen. Hier betaal je wel een extra vergoeding voor. Dat noemen zij ‘Global Guarantee’.

Saldodipje

Saldodipje de bekendste aanbieder waar je geld kan lenen met BKR, na Ferratum. Ook bij Saldodipje kan je binnen 5 minuten geld lenen met BKR. Dat regel je helemaal online.

Tot en met €1500 kan je geld lenen met een negatieve BKR registratie. De looptijd is wel korter bij een minilening dan bij een persoonlijke lening.

Het voordeel is wel dat je snel geld op je rekening gestort krijgt. Dat komt goed uit wanneer je in een noodgeval zit.

Ook bij Saldodipje heb je een garantstelling nodig voordat je geld kan lenen. Tegen een extra betaling kan je dat via Saldodipje regelen. Dan hoef je dat gelukkig niet zelf te doen.

Geld lenen met BKR - 8 armen teamwork

Geld lenen met BKR: 3 manieren

Wil je snel geld lenen met BKR? Dat kan op verschillende manieren. We bespreken de 3 populairste. Elke manier heeft zo zijn voordelen en nadelen.

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar jouw situatie. Stel jezelf de vraag: “is het verstandig om geld te lenen met BKR?”

De mogelijkheid is er. Er zijn 2 officiële kredietverstrekkers in Nederland waar je geld kan lenen met BKR. Ferratum en Saldodipje richten zich op kortlopende leningen.

Zij betalen het geld van de lening snel uit. Als je een lening aanvraagt, kan je het geld al binnen 1 dag op je bankrekening hebben. De lening moet dan natuurlijk wel eerst goedgekeurd worden.

Ferratum en Saldodipje doen geen BKR toetsing bij een lening. Daarom kan je snel 500 euro lenen met BKR. Als je echt in een noodgeval zit, is het handig dat er nog een laatste optie is.

Geld lenen met BKR - moeder en kind

1. Minilening met BKR

Een “minilening” is hetzelfde als een “persoonlijke lening.” Je krijgt het geleende bedrag in 1 keer op je bankrekening gestort. Vervolgens betaal je de aflossing in termijnen terug.

De aflossing bestaat uit de lening + rente. En eventuele andere bijkomende kosten. De 2 grootste bedrijven in Nederland waar je een minilening kan afsluiten zijn: Ferratum en Saldodipje.

Je kan een lening afsluiten vanaf 100 euro. Als je meer geld wilt lenen kan dat ook. Tot en met 1500 euro kan er een minilening afgesloten worden.

Er is nog een ander groot verschil tussen een minilening en een “normale” lening. Je kan namelijk geld lenen met bkr.

Spoedlening met een negatieve BKR

Bij een persoonlijke lening wordt je aanvraag afgekeurd, als je een BKR hebt. Het gaat dan ook om een hoger leenbedrag. Als je geld wilt lenen met BKR, kan je wel terecht bij een minilening.

Met een negatieve BKR registratie is het alsnog mogelijk om geld te lenen. Ferratum en Saldodipje zijn 2 bedrijven die het toestaan dat je een negatieve BKR registratie hebt. Bij hen kan je geld lenen met BKR.

Een “minilening“ noem je ook wel:

 • Microlening
 • Microkrediet
 • Spoedlening
 • Spoedkrediet
 • Flitslening
 • Flitskrediet
Geld lenen met BKR - bureau met toetsenbord en laptop

Voordelen van een minilening met BKR

 1. Met een negatieve BKR registratie kan je nog steeds geld lenen.
 2. Je kunt 24/7 een minilening met BKR online aanvragen.
 3. Het verwerken van de aanvraag je lening met BKR wordt helemaal automatisch gedaan.
 4. Binnen 24 uur weet je waar je aan toe bent. Bij een minilening met BKR weet je namelijk binnen 24 uur of je aanvraag is goedgekeurd.
 5. Het geld van je minilening met BKR wordt na goedkeuring direct op je rekening gestort.
 6. De werknemers van de klantenservice staan klaar om je vragen te beantwoorden. Dat kan gaan over minileningen of lenen met BKR.
 7. Bepaal zelf in hoeveel termijnen je de lening met BKR wilt terugbetalen.
 8. De looptijd van je lening met BKR kan je zelf bepalen. Kies uit 45 of 62 dagen.

Nadelen van een minilening met BKR

 1. Je betaald een hogere rente. Bij een lening met BKR is de rente vaak hoger dan een lening zonder BKR.
 2. Looptijd is korter. Een lening met BKR moet sneller terugbetaald worden dan een lening zonder BKR.
 3. Kredietcheck is minder streng. Een kredietcheck is immers bedoelt om jou als geldlener te beschermen. Let op: denk er altijd goed over na of het verstandig is om geld te lenen met BKR.
Geld lenen met BKR - kinderen in het bos met een bal

2. Onderhandse lening met BKR

Geld lenen van iemand die je kent noem je een “onderhandse lening.” Omdat dit mogelijk is met BKR, kan je zo een onderhandse lening afsluiten met BKR.

Misschien heb je vrienden of familie die wat geld kunnen missen. Dat kan dit een optie zijn.

Bij een onderhandse lening wordt vaak geen BKR toetsing gedaan. Dat heeft meerdere redenen.

Hoe kan je geld lenen met BKR bij een onderhandse lening?

 • Consumenten moeten betalen om een BKR toetsing te doen.
 • Vrienden of familie zullen vaak geen voorwaarden stellen over je kredietwaardigheid.
 • Een bekende weet meestal wel of je een negatieve BKR registratie hebt.

Voordelen van onderhands lenen met BKR

 1. Vrienden of familie doen vaak geen BKR toetsing.
 2. Standaardprocedure van een bedrijf kan je overslaan. Bedrijven doen namelijk bij een lening vaak wel een BKR toetsing. Tenzij het een minilening is.
 3. Lagere rent. Vergeleken met een normale kredietverstrekker is de rente meestal lager. De geldverstrekker heeft meestal niet als doel om winst te maken met jouw lening met BKR.
 4. Meer flexibiliteit met de looptijd. Samen bespreek je namelijk wanneer de lening met BKR afgelost moet worden.
 5. Invloed bij het afspreken van de betaaltermijnen. Je bepaald namelijk samen bij in hoeveel termijnen de lening met BKR wordt terugbetaald.

Nadelen van onderhands lenen met BKR

 1. Privé en zakelijk worden gemixt. Niet iedereen vindt dat ideaal. Helemaal wanneer het om geldzaken gaat. Zoals bijvoorbeeld bij een lening met BKR.
 2. Kans op ongemakkelijke situaties met je vrienden of familie. Bijvoorbeeld wanneer je de lening niet op tijd kan terugbetalen.
Geld lenen met BKR - hand schudden

3. Particulier geld lenen met BKR

Particulier geld lenen met BKR is ook mogelijk. De simpelste manier is geld lenen via Marktplaats. Het heeft wel wat weg van een onderhandse lening met BKR. Leningen via Marktplaats gaan namelijk ook meestal zonder BKR toetsing.

Er is wel een verschil vergeleken met de onderhandse lening. Je kunt namelijk veel meer mensen bereiken. De mensen zijn in dit geval de verstrekkers van een lening met BKR.

Het voordeel is dat je een hogere kans hebt om een geschikte geldverstrekker te vinden. Uit je eigen omgeving kunnen de mensen het geld misschien niet missen. In dat geval kan je nog steeds geld lenen met BKR.

Veilig geld lenen met BKR van particulieren

Nog een verschil: je leent geld van een onbekende. Dat kan ook als iets negatiefs ervaren worden. Bij een onbekende is het misschien lastiger inschatten of het een veilige lening met BKR is. Je persoonlijke informatie moet immers overhandigd worden. Ook moet er tot een overeenstemming gekomen worden.

Het is begrijpelijk als je dit liever bij een professioneel bedrijf doet. Een bedrijf heeft namelijk al moeten bewijzen dat zij veilig en verantwoord geld uitlenen. Als zij dit niet doen, krijgen zij immers problemen met de overheid.

Bedrijven hebben heel veel regels waar ze zich aan moeten houden. Dit wordt ook gecontroleerd door de AFM. Bij een onbekende gebeurt dat niet. Dit is erg belangrijk. Een geldlening met BKR kan ook oplopen tot een hoog bedrag.

Geld lenen met BKR - 3 mannen 1 vrouw

Voordelen van particulier geld lenen met BKR

 1. Lager rentepercentage. Dat is vaak zo bij particulier geld lenen met BKR.
 2. Flexibiliteit bij de looptijd. Een particuliere lening met BKR heeft vaak meer mogelijkheden.
 3. Meer opties met de betaaltermijnen. Bij een particuliere geldlening met BKR heb je meestal meer inspraak.

Nadelen van particulier geld lenen met BKR

 1. Kans om opgelicht te worden. Je sluit immers een lening met BKR af bij een onbekende. Misschien wordt er bijvoorbeeld gezegd dat je vooraf geld moet betalen. En krijg je uiteindelijk de lening niet uitbetaald.
 2. Geen regels of controle. De kredietverstrekker wordt niet gecontroleerd door de overheid. Daardoor is het risico bij geld lenen met BKR hoger. En de veiligheid helaas ook lager.
Geld lenen met BKR - gebouw

Waarom geld lenen met BKR?

Een lening met BKR afsluiten doe je met een doel. De reden waarom je geld leent noem je een leendoel. In bepaalde situaties kan dat van pas komen. Denk er altijd goed over na.

Stel jezelf de vraag: heb je de lening met BKR nodig?

Let er ook op dat het meestal een tijdelijke oplossing. Een lening met BKR moet je namelijk binnen een paar maanden terugbetalen. Kan de lening netjes op tijd terugbetaald worden?

Geld lenen met BKR met een doel

Dat noem je een ‘leendoel.’ Dat is de reden waarom je een lening met BKR afsluit. Hierbij denk je na over waarom je geld wilt lenen. Dit is belangrijk wanneer je geld leent met BKR.

Zo kan je beslissen of het verstandig is om een lening met BKR af te sluiten. Een BKR check wordt namelijk niet voor niets gedaan. Het is om jezelf te beschermen.

De overheid wilt voorkomen dat je in geldproblemen komt. Toch kan een lening handig zijn. Ook al is het een geldlening met BKR.

We hebben nagedacht over situaties waarin het wel handig kan zijn. Daar hebben we een lijst van voorbeelden van gemaakt.

Geld lenen met BKR - vrouw in de zee

Geld lenen met BKR: voorbeelden

 1. Rekeningen die plotseling zijn binnengekomen. Deze betaal je snel voordat ze verhoogd worden. Dat doe je door geld te lenen met BKR.
 2. Laptop is kapot gegaan. Je wilt snel een nieuwe omdat je het dagelijks gebruikt. Je wilt geld lenen met BKR om snel een nieuwe te kopen.
 3. Auto heeft het ineens begeven. De auto heb je nodig om de kinderen naar school te brengen. Geld lenen met BKR helpt je om de auto snel te laten maken.
 4. Feestdagen in december brengen extra kosten met zich mee. Daardoor zou je wel een extraatje kunnen gebruiken. Door geld te lenen met BKR wordt je hiermee geholpen.
 5. Wasmachine is stukgegaan. Omdat de vieze was zich snel opstapelt, wil je meteen een nieuwe kopen. Door geld lenen met BKR kan je dit snel regelen.

Nog meer voorbeelden:

 1. Nieuwste iPhone wil je aanschaffen. Dit wil je dit keer zonder abonnement. Als je geld leent met BKR kan je de iPhone in 1 keer aanschaffen.
 2. Op vakantie gaat je geld sneller op dan verwacht. Wat extra geld zou wel goed uitkomen. Geld lenen met BKR zou je hiermee helpen.
 3. Koelkast is abrupt gebroken. Die gebruik je natuurlijk elke dag. Al het eten mag ook niet bederven. Daarom maak je gebruik van een lening met BKR om direct een nieuwe te kopen.
 4. TV is onverwacht kapot gegaan. Een nieuwe TV heeft geen haast, maar toch wil je snel een nieuwe. Met geld lenen met BKR kan je direct een nieuwe kopen.
 5. Vaatwasmachine is onvoorzien uiteengevallen. Je wilt geld lenen met BKR om snel een nieuwe te kunnen kopen.
Geld lenen met BKR - Apple muis en toetsenbord

Direct geld op je bankrekening met een lening met BKR

In de voorbeelden hierboven is er direct geld nodig. Iedereen heeft huis wel spullen die duur zijn. Iets simpels als een koelkast of TV kan toch best prijzig zijn.

Het is zonde als zoiets stukgaat. Het is nog erger als je de wasmachine niet kan vervangen. Daardoor heb je misschien op den duur geen schone kleren meer. Dat zou vervelend zijn voor de kinderen.

In zo’n situatie is het fijn als je snel geld kan lenen met BKR. Het is nog fijner als de lening met BKR snel wordt goedgekeurd. Als het geld van de lening snel op je rekening gestort wordt kan je snel een nieuwe aankoop doen. Dan is het fijn als je een lening kan afsluiten met BKR.

Naast de 10 voorbeelden zijn er nog zat andere voorbeelden te noemen. Dit zijn situaties waarbij geld lenen met BKR erg handig kan zijn.

Toch moet je er goed over nadenken of je dat wel echt wilt. Misschien is het afsluiten van een minilening met BKR niet de beste oplossing voor jouw situatie. Let op: geld lenen kost altijd geld!

Sluit Menu