Geld lenen met een uitkering?

Geld lenen met uitkering - stel

Wil jij geld lenen met een uitkering en weet je niet zeker of dat mogelijk is? Of ben je gewoon benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van een lening aanvragen met een uitkering? Hier geven wij  al de antwoorden op jouw vragen!

Hieronder vind je de onderwerpen en uitkeringen die we 1 voor 1 zullen behandelen. Via de link ga je direct naar het gedeelte waar het onderwerp over gaat.

 1. Is geld lenen met een uitkering mogelijk?
 2. €100 tot €1500 met een uitkering
 3. Vanaf €1500 lenen met een uitkering
 4. Hoe kan ik geld lenen met een Wajong uitkering?
 5. Geld lenen met een WW uitkering?
 6. Hoe kan ik geld lenen met een WAO/WIA uitkering
 7. Geld lenen met een WWB uitkering

Wil je nu een lening afsluiten met een uitkering? Dat is ook mogelijk. Via de knop hieronder ga je direct naar de aanbieder waar je met elke type uitkering een lening mag afsluiten.

Nu geld lenen met een uitkering

Is geld lenen met een uitkering mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Hoeveel geld je kan lenen is afhankelijk van een aantal belangrijke dingen. Bijvoorbeeld, sommige kredietverstrekkers bieden alleen een “minilening” aan. Dat is anders gezegd, een lening met een laag leenbedrag. Daarnaast heeft het ook een korte looptijd.

Wanneer je een minilening aanvraagt, kan je in principe met elke uitkering geld lenen. Dit komt doordat je bij deze kredietverstrekkers namelijk geen documenten, loonstroken of ander papierwerk hoeft op te sturen.

Bij Ferratum kan je online geld lenen met elke uitkering. Daarom is Ferratum de grootste aanbieder van leningen met een uitkering in Nederland. Bovendien staat het geld vaak binnen 24 uur op je bankrekening.

Direct geld lenen bij Ferratum

Geld lenen met een uitkering: 100 t/m 1500 euro lenen

Een minilening is een lening waarbij je geld kan lenen tot en met 1500 euro. Hierbij maakt het niet uit of je een uitkering hebt. Ook niet welke uitkering je hebt.

Het minimumbedrag wat je kan lenen met een uitkering is 100 euro. Daarnaast moet de lening meestal binnen 2 maanden terugbetaald worden. Dit is ook weer afhankelijk van hoeveel geld je leent.

Stel: je wilt 100 euro lenen met een uitkering. Dan moet je de lening immers sneller terugbetalen dan wanneer je 1000 euro zou lenen.

Daar staat tegenover dat het rentepercentage wat je betaalt bij een minilening, hoger is dan bij een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet.

Welke lening aanbieders?

Samengevat, zijn er 2 aanbieders in Nederland van leningen van 100 tot en met 1500 euro. Bij beide aanbieders kan je geld lenen terwijl je een uitkering hebt. Ten eerste, gaat het om de kredietverstrekker Saldodipje. Ten tweede, gaat het om Ferratum.

Concluderend, zie je hieronder 2 opsommingen van de belangrijkste kenmerken van de 2 kredietverstrekkers. 

Geld lenen met een uitkering: vanaf 1500 euro lenen

Wil je meer dan 1500 euro lenen met een uitkering? Dan kan je niet met elke uitkering geld lenen.

Wanneer je een lening aanvraagt, kijkt de kredietverstrekker altijd naar jouw persoonlijke situatie. Op die manier probeert de kredietverstrekker namelijk het risico in te schatten dat je je lening niet kan terugbetalen. Dit gebeurt dus ook wanneer je geld wilt lenen met een uitkering.

De kredietverstrekker kijkt bijvoorbeeld naar wat voor soort uitkering je hebt. Wanneer je geld wilt lenen met een uitkering is het belangrijk dat je uitkering ‘toekomstbestendig‘ is. 

Dat betekent dat er zekerheid is over hoe hoog je uitkering is. Daarnaast, ook dat er zekerheid is over hoe lang je uitkering nog duurt.

Wanneer kan je geld lenen met een uitkering?

Stel je voor: je hebt een uitkering die nog een lange tijd blijft doorlopen. Verder, zal je uitkering voorlopig ook even hoog blijven. Dat is een teken voor de kredietverstrekker dat je voorlopig genoeg inkomen zal ontvangen om je lening met een uitkering terug te kunnen betalen.

Hoewel dat natuurlijk geen garantie is. Maar, het is belangrijk voor de kredietverstrekker, omdat de kans dat je je lening terug kan betalen dan groter is. Zodoende, wordt je aanvraag voor een lening eerder goedgekeurd. Ondanks dat je een lening aanvraagt met een uitkering.

De kredietverstrekker kijkt bijvoorbeeld naar:

 • Wat voor soort uitkering heb je?
 • Hoe lang duurt je uitkering?
 • Hoe hoog is je uitkering?
 • Verandert de hoogte van je uitkering binnenkort?

Welke lening aanbieders?

In Nederland is er 1 kredietverstrekker waar je een lening kan afsluiten met een uitkering vanaf 1500 euro. Daarentegen, doen de meeste kredietverstrekkers dit namelijk vanaf 5000 euro. 

Daarom behandelen we Santander in dit geval. Santander zit in de top 10 grootste financiële instellingen ter wereld. Hieronder vind je belangrijkste kenmerken op een rijtje. 

Hoe kan ik geld lenen met een uitkering: Wajong uitkering

Heb je een Wajong uitkering en wil je geld lenen? Dat is zeker mogelijk.

Een Wajong uitkering is een redelijk stabiel inkomen in vergelijking met andere uitkeringen. Daardoor is een lening aanvragen met een Wajong uitkering heel goed mogelijk.

Net zoals bij alle andere aanvragen voor krediet, zal er rekening worden gehouden met de inkomsten die je op dat moment hebt gehad. Verder, wordt er ook gekeken naar de inkomsten die je in het verleden hebt gehad. En, alle vaste lasten waar immers rekening mee moet worden gehouden voordat je de lening verstrekt krijgt. 

Wil je meer informatie over geld lenen met een Wajong uitkering? Bekijk dan dit artikel. 

Wil je direct geld lenen met een Wajong uitkering? Ga dan via de button hieronder naar de aanbieder. 

Direct geld lenen bij Ferratum